19 december 2011

smakrik torsk med potatis & grönsaker

Ingridienser - för 2 personer:
10 färskpotatisar
500 gram blandade, frysta grönsaker
1 citron
1-2 vitlöksklyftor
400-500 gram torskfilé
Smör/Flytande margarin
Kryddor
Ev. Chiliaioli eller gräddfil och gräslök

Gör så här:
1. Ta ut fisken i tid så att den tinas
2. Tvätta potatisarna noga, skala om ni inte tycker om potatis med skal
3. Koka potatisarna ca. 10 minuter eller tills de är halvklara
4. Koka grönsakerna, krydda med italiensk salladskrydda när de är klara
5. Sätt potatisarna i en ungsform, ringla lite flytande margarin över och krydda med favoritkryddorna
6. Sätt in potatisarna i ugnen på 200 grader tills de är klara
7. Under tiden smälter du smör & lite olja i en panna på medelvärme och slänger i en klyfta, finhackad vitlök
8. Stek torsken i pannan. ca 4 minuter på varje sida, självklart beroende på fiskens tjocklek.
9. För att inte att fisken ska bli torr så ös den med smöret från pannan hela tiden, häll gärna lite vatten (max 1 dl) i pannan om det behövs samt pressa citronen över fisken under tillagning, krydda med salt, citronpeppar, dill och italiensk salladskrydda.
10. Servera fisken, potatisen och grönsakerna tillsammans med en skiva citron och exempelvis med en klick chiliaioli eller gräddfil med lite hackad gräslök.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar